Näin rakennat esityksen, joka ei jätä ketään kylmäksi!

Olipa kyseessä myyntipuhe, webinaari, esitys tai asiantuntijapresentaatio, tavoitteemme on aina saada aikaan muutosta. Muutosta ajattelussa, toiminnassa tai tunteissa. Tarinankerronta on avainsana tähän. Pelkkä tarinankerronta ei kuitenkaan riitä; vaikuttavassa puheessa on aina selkeä rakenne. Puhe koostuu kolmesta osasta, ja tässä muutamia vinkkejä niiden toteuttamiseen.

Puheen alku

Alun tehtävä on saada yleisön huomio – ei mitään muuta. Kun saat ihmiset keskittymään vain ja ainoastaan sinuun, on alku mennyt nappiin. Ihmiset saattavat olla paikalla, mutta se ei tarkoita, että he olisivat läsnä. 

Saat ihmisten huomion miettimällä ensimmäistä lausetta. Lause, joka on vahva toteamus, kysymys tai vaikkapa tarinan alku. Mieti siis puheen ensimmäinen lause ja pysy siinä! Ensimmäinen lause ei voi olla ”Kiva olla täällä”, ”Kiitos kutsusta”, ”Nimeni on”, tai jotakin muuta, mikä ei ole kiinnostavaa. Ensimmäisen lauseen pitää olla kiinnostava, jotakin sellaista, joka saa kuulijan nojaamaan eteenpäin.

Sano ensimmäinen lause, toteamus tai tarinan alku. Ole 2 sekuntia hiljaa ja jatka eteenpäin. Kun sanot ensimmäisen lauseen, yleisö nojaa eteenpäin. Annat heille kaksi sekuntia, jolloin lause laskeutuu.

Nyt olet saanut huomion!

Puheen keskikohta

Nyt on aika tuoda pointit esille. Mutta muista, pelkkä informaation antaminen ei ole kommunikointia. Ei mitä sanot, vaan miten sen sanot. Mieti 1-5 tärkeintä pointtia, jotka haluat yleisön muistavan. Liikaa pointteja tekee sen, että yleisö ei muista mitään.

Ja nyt se tärkein: ”Tell a story, make a point”. Kerro siis esimerkki, tarina, testimoniaali, joka saa pointin ymmärrettävään muotoon. Tämän jälkeen kerro vielä ääneen itse pointti, jotta viestisi menee varmasti perille. Koko keskikohdan kaava voi olla seuraavanlainen:

1. Pointti-Tarina-Vahvista tiedolla.

2. Pointti-Tarina-Vahvista tiedolla.

3. Pointti-Tarina-Vahvista tiedolla.

4. Pointti-Tarina-Vahvista tiedolla.

5. Pointti-Tarina-Vahvista tiedolla.

Nyt olet saanut kaikki viisi pointtia ja viestiä perille, ja yleisö muistaa ne, koska käytit tarinankerrontaa. Olet jopa saattanut muuttaa kuulijan hormonitoimintaa, olettaen että tarinankerronta on ollut aitoa ja yksityiskohtaista.

esitys

Puheen loppu

Lopun pitää olla selkeä. Ei jaarittelua eikä varsinkaan lausetta ”tässä taitaa nyt olla kaikki tärkeimmät”. Kuten ensimmäinen lause, niin mieti myös puheen viimeinen lause. Voit käydä läpi myös selkeän call to actionin. Ihmiset rakastavat selkeyttä: Mitä nyt tapahtuu, miten minun on hyvä toimia ja hyödyntää tätä kuulemaani informaatiota.

Call to actionin jälkeen lopeta selkeästi sanomalla esimerkiksi näin: ”Lopetan puheeni tähän seuraavaan.” Nyt kerro se viimeinen tarina, esimerkki tai lopetuslause ja sano Kiitos.

Jos otat yleisöltä kysymyksiä, lopeta puhe ylläolevalla tavalla. Ole kaksi sekuntia hiljaa ja sano, nyt on aika kysymyksille.

Näillä vinkeillä rakennat esityksen, joka todella jää mieleen ja saa aikaan toivotun muutoksen yleisössäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *