Kun kaikki menee päin persettä!

Vuonna 2012 olin perustamassa uutta liiketoimintaa. Tilanne oli suhteellisen stressaava, koska talous oli tiukilla, oli henkinen, taloudellinen ja melkein myös firman konkurssi lähellä. Kymmenessä vuodessa olin kuitenkin oppinut, että tärkein voimavara kaikessa on oma mieli ja ajattelutaidot. Silloin rakensin itselleni työkalun, koska ajattelin, että tämä sama mentaalimonttu voi olla vielä joskus edessä. Ehkä siihen olisi hyvä valmistautua etukäteen. Tämä työkalu on ollut siitä asti käytössä melkein joka vuosi.

Plan B!

Työkalu mentaalimonttuun. Mentaalimonttu on tila, jossa asiat tai enemmänkin ajatukset menevät syöksyspiraalia alaspäin.

 Mentaalimonttu on tila, jossa:

– Ahdistaa

– Mieli on synkkä

– Väsyttää henkisesti

– Väsyttää fyysisesti

– Mikään ei tunnu miltään

– Usko tulevaisuuteen on koetuksella

– Ärsyttää

Mentaalimonttuun voi tippua, vaikka kaikki olisikin hyvin. Olen ollut siellä joka vuosi, vaikka asiat olisivatkin hyvin. Silloin tuntuu siltä, että motivaatio on kadonnut!

Suunnittele Plan B silloin, kun sinulla on hyvä fiilis. Tee toimintasuunnitelma sitä hetkeä varten, kun kaikki menee päin honkia. Kun on siellä montun pohjalla, ihminen ei ajattele selkeästi. Kun joku antaa neuvoja asenteesta tai mielenvoimasta, tekisi mieli haistattaa pitkät! Juuri sen takia Plan B pitää tehdä, kun on hyvä fiilis. Suunnitelma, jonka otat käyttöön, kun löydät itsesi sieltä montusta.

Tässä on minun suunnitelmani. Kopioi mitä haluat ja lisää tarvittaessa omia sääntöjä.

Plan B Suunnitelma ja Säännöt!

1. Aivopesu. 30-60 minuuttia itsensä kehittämistä joka päivä. Olet siellä mentaalimontussa, koska olet kuunnellut omia neuvojasi. Montun pohjalla älä ainakaan itseltäsi kysy neuvoa asenteeseen liittyen, koska mielesi ja ajatuksesi ovat sinut sinne monttuun vieneet. Opiskele siis paljon! Lue ja kuuntele, mene itsensä kehittämisen seminaareihin, jos mahdollista.

   Kirjasuosituksia:

   – Napoleon Hill: *Outwitting the Devil*

   – Napoleon Hill: *Ajattele oikein ja menesty*

   – Eckhart Tolle: *Läsnäolon voima*

   – Rhonda Byrne: *Salaisuus*

   – Rhonda Byrne: *Voima*

   – Earl Nightingale: *Asenne*

   – Tony Robbins: *Awaken the Giant Within*

   – Ilkka Koppelomäki: *Saa mitä haluat*

2. Hakeudu tekijöiden seuraan. Vietä aikaa ihmisten kanssa, joilla on tekemisen meininki. Ihmisten kanssa, joilla on usko unelmiin ja omiin tavoitteisiin. Ihmisten, joilla on hyvä energia. Inspiraatio tarttuu!

3. Liikunta. Ahdistus jää kiinni kehoon. Jos et jaksa liikkua, liiku silti! Varsinkin cardio-liikunta polttaa stressihormoneita. 3-4 kertaa viikossa kunnon cardioa, niin että happi loppuu ja itkettää.

4. Mentorit. Sovi tapaaminen mentoreiden kanssa. Jos sinulla ei ole mentoreita, nyt on korkea aika etsiä niitä. Paras tapa oppia on virheiden kautta, mutta niiden virheiden ei aina tarvitse olla omia. Hae mentorointia ihmisiltä, jotka ovat sen polun jo kävelleet.

5. Uudet, selkeät tavoitteet. Pilko tavoitteet pieniin osiin. Ehkä ensimmäisten päivien tavoite on tehdä yllä olevia asioita. Keho tuottaa dopamiinia, siis hyvää ja oikeanlaista dopamiinia, kun saavutamme itse asettamiamme tavoitteita. Luo myös visio tulevaisuuteen. Tavoitteiden asettaminen voi olla vaikeaa mentaalimontussa, mutta tavoitteena voi olla päästä sieltä ylös niin nopeasti kuin mahdollista. Sen sijaan tulevaisuuden vision asettaminen voi olla helpompaa.

kaikki menee päin persettä

KAIKKI ihmiset tippuvat sinne monttuun. Kysymys on siitä, kuinka nopeasti pääset sieltä pois. Osa ei ole päässyt sieltä pois koskaan. Sen sijaan nämä työkalut ovat tikapuut sieltä montusta. Nyt pitää vain ottaa ne ensimmäiset askeleet.

Vietin itse aikoinani siellä montussa melkein puoli vuotta. Nykyään pääsen sieltä pihalle tunneissa. Jos on oikein syvä, niin saattaa mennä pari päivää. Pointti on siinä, että kaikki sinne tippuvat, kysymys on nopeudesta jolla sieltä pääsee ulos.

PS. Jos haluat liittyä mentoriointiohjelmaani, laita viestiä sähköpostilla tai vaikka Instagramin kautta. Hinta on 900€/kk. Siinä meillä on tapaaminen kerran viikossa sekä selkeä ohjelma, jossa tavoitteena on päästä niihin tuloksiin, joita sinä haluat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *